Att tänka på vid uppkörningen

Att tänka på vid uppkörningen

Uppkörningen är en av de värsta upplevelserna i livet. Man är så nervös och rädd för att misslyckas. Man är så nära att ta det där efterlängtade körkortet som man har kämpat för under en längre tid. Uppkörningen kan misslyckas för att man är så rädd. Här kommer ett par tips som du kan tänkta på inför uppkörningen.

Ta det lugnt, det är inte kört om du inte klarar det

Försök att behålla lugnet och andas och tänkt på att du faktiskt kan klara det, men om du inte skulle göra det är det inte hela världen. Man kan göra uppkörningen flera gånger. De flesta som tar körning får göra om den två gånger eller fler. Du är inte ensam. Den person som sitter med dig i bilen är van, han vet vad du går igenom och kan på så sätt se om du är nervös för själva uppkörningen eller för trafiksituationerna.

Försök att sova och kom i tid till uppkörningen

Är man utsövd är det lättare att hantera eventuella trafiksituationer som kan uppstå och du kommer ihåg allt mycket lättare. Är du i tid kan du ta en extra stund med att repetera olika uppgifter som du har gått igenom. Din trafiklärare kommer att visa dig saker som kan vara bra att veta innan du gör din uppkörning.

Ät innan och var förberedd

Se till att du har ätit någonting innan uppkörningen. Kör inte på tom mage, då finns risken att du tappar koncentrationen. Var också förberedd, läs på och försök att göra så många körlektioner tätt inpå uppkörningen.

Lycka till!