Boka körkortsprov på Trafiksäkerhetsverkets hemsida i alla enheter

På Trafiksäkerhetsverket hittar du mycket information om körkort och vad som behövs för att påbörja en körkort eller förarutbildning. Här finns något som kallas körkortsportalen, där du kan finna all den information du kan tänkas behöva för att klara din körkortsutbildning och ditt körkortsprov. De har också en tjänst för just körkortsprov, där det finns möjlighet att boka prov för alla behörighetsklasser, förutom provet för automatväxlad trafikverksbil.

Du ska dock tänka på att tillsammans med din bokning av körkortsprov genom Trafiksäkerhetsverkets hemsida beställs även en trafikverksbil. Därför ska du inte boka prov för B-körkort om provet ska utföras med körskolans bil eller med en bil försedd med dubbelkommando.

Trafiksäkerhetsverkets, Boka Körkortsprov har genomgått förändring

Trafiksäkerhetsverket har moderniserat sin Boka Körkortsprov funktion, med senaste webb standard. Nu är denna tjänst responsiv, vilket betyder att du kan göra din bokning fån dator, smartphone eller surfplatta.

Har du redan bokat ditt körkortsprov och upptäcker att tiden blev fel för dig så är avbokning av prov möjlig genom kundtjänst eller genom tjänsten Boka Prov.

Att tänka på vid prov för körkort är att en fotografering hos Trafikverket Förarprov är obligatorisk, så du har ingen som helst nytta av att ta med eget foto till ditt kommande körkort efter lyckad uppkörning.

För att använda Trafiksäkerhetsverkets tjänst måste du ha en personlig kod eller mobilt bankID.

Har du tankar kring ditt körkort? Vill du veta mer om hur det går till att ta körkort och vad som behövs? Är du klar för din sista prövning innan du ska ut i trafiken, Körkortsprovet? Kolla in Trafiksäkerhetsverkets hemsida, och dess enorma mängd information som kan hjälpa dig med alla tänkbara frågor och bokningar. Framför allt boka ditt körkortsprov på Trafiksäkerhetsverkets hemsida enkelt och snabbt.