För sent att ta körkort?

Är det för sent att ta körkort? Finns det någon tidpunkt när det är kört helt enkelt?

Nej egentligen är det inte för sent att ta ett körkort. Många har den uppfattningen att när man är 18 år då ska man ta körkortet. Det ska ske nästa per automatik och det känns som om det är ett standardförfarande. Men det är inte så det fungerar i verkligheten.

Det kan vara flera saker som påverkar om man tar sitt körkort vid 18 års ålder eller inte. Som de flesta kanske vet vid det här laget så är körkortet inte precis gratis. Man kan räkna med att betala en summa om minst 8000 kr för att få ett svenskt körkort. Går du i skolan och är mellan 16 – 18 år har du inte så stor inkomst, det kan vara studiebidraget och extrapengar som man tjänar på att jobba kvällar och helger. Har man inga föräldrar eller liknande som kan hjälpa till med att betala körkortet, ja då blir det svårt.

Men det som vi vill förtydliga med denna artikel, det är att det är INTE för sent att ta körkort efter 18 års ålder. Har du inte råd just då är det inte hela världen. Det kan man ta igen vid ett senare tillfälle. Vi har sett att det är människor som är 25, 30 och till och med 40 – 50 år som kommer in och vill ta körkort idag.

Livet förändras, det kan se mycket ljusare ut i framtiden. Du har kanske inte råd nu, men senare kommer det säkert en tid där du har pengar över till att ta körkort.