Intensivkurser i Sverige

Det snabbaste sättet att ta ett körkort för bil är att gå en intensivkurs. På bara någon eller några veckor så har du körkortet klart. Trafikskolorna har lite olika utformningar på sina kurser men själva målet är att ta körkortet snabbt. Vanligtvis tar man ett körkort på sex månader eller mer, det kan också ta flera år. Det kan dock kosta lita mer och man kanske måste åka till en annan stad eller ort för att gå intensivutbildningen. Fördelarna med att ta ett körkort på en mindre ort än t.ex. Stockholm är att det finns betydligt mindre trafiksituationer som kan uppstå. Det kan vara så att du endast behöver åka igenom en rondell eller ett trafikljus.

Ljusdals Trafikskola

Denna trafikskola erbjuder en kurs på två veckor. Man kan köpa ett paket för ca: 4000 kr till att börja med. Du startar då hemifrån innan du åker till trafikskolan. Det finns tillgång till boende som ligger i trafikskolan.

Driver Trafikskola i Gävle

Tillskillnad från Ljusdals Trafikskola så erbjuder Driver Gävle ett nästintill komplett paket för dig som vill ta ditt körkort på bara några veckor. I det lilla paketet som räcker ganska bra om du har övningskört lite innan så ingår det 20 körlektioner, teori och material, teorilektioner med lärare, riskettan och halkbana. Det tillkommer dock avgifter som Trafikverket har för körprov osv. Det kompletta paketet kostar 17000 kr. Ett vanligt förfarande är att man går Drivers utbildning i 1 – 2 veckor och i slutet, när man känner sig redo så gör man först teoriprovet och sist körprovet.