Köpa bil eller motorcykel och låna till köpet

logga.jpg

Funderar du på att köpa en ny bil eller motorcykel eller något annat som kostar en rejäl slant pengar så kommer här lite tips på vad du har för möjligheter. De flesta banker har någon form av fritidslån som är riktat till dig som vill köpa en båt, bil eller något annat liknande. På Handelsbanken så har de något som kallas för Bil och fritidslån vilket har många förmåner för dig som vill ha ett sådant fördelaktigt lån som möjligt. Du behöver inte ens ha valt ett objekt innan du ansöker om lånet utan du får ett lånelöfte som du sedan kan ta med dig till säljaren av objektet som du vill köpa. Fördelarna med detta lån är enligt Handelsbanken att:

”Märkesoberoende – välj fritt mellan återförsäljare och märken

Personlig service – ditt lokala bankkontor sköter avtalet

Rätt finansiering – det du köper blir säkerhet för lånet

Köp nytt eller begagnat – av privatperson eller företag

Individuell räntesättning – räntan sätts av ditt bankkonto”

Nackdelelen är att den här typen av lån tar längre tid än om du exempelvis lånar från Norwegian bank, City Bank eller Resurs Bank som alla har en kort handläggning och ser till att du har dina pengar inom endast några dagar. Nackdelen med dessa är att de ligger högre i ränta än vad Handelsbanken, Swedbank och Nordea gör, men väger upp det med att det går lättare att ta ett lån från dem. Om du kan betala tillbaka ditt lån snabbt och även göra en egen kontantinsats så behöver det inte bli så väldigt mycket dyrare. Men väljer du att ta ett större lån från Norweigan bank exempelvis, samt att du väljer att betala tillbaka lånet under en lång tid, kanske upp till femton år, ja då får du räkna med att du kommer att förlora mycket pengar till räntan.

ICA banken har fördelaktiga räntesatser och kan vara ett bra alternativ om du inte vill låna via din vanliga bank. Men behöver du ditt lån snabbt så är det viktigt att du är medveten om att det tar minst två veckor, ibland längre tid, att få ut sitt lån från ICA banken. Detta p.g.a av att du efter att du har ansökt om lån, fått det beviljat så ska du även vänta på att få ett skuldebrev på brevlådan som ska skrivas under och sedan skickas in igen, när de fått tillbaka skuldebrevet så tar det cirka 3-4 dagar innan pengarna sitter på kontot.

Alla låneexempel och fakta om långivare har hämtats från Sverigekontanter