Lån till att köpa ny bil efter godkänt körprov

Har stunden kommit då det är dags att köpa en bil för att fira ditt nya körkort? Vill du köpa en nyare bil blir prisbilden lite högre än vanligt, men du kan få en bil för ett bra pris ändå om du inte vill låna så mycket pengar. Givetvis är det en smaksak samt att det beror på vilka förutsättningar man har. Att ta ett så kallat blancolån är vanligast och ett samlingsnamn för dessa brukar vara ”billån”, det är ofta det som är syftet till lånet från början. Egentligen är det ett vanligt privatlån men eftersom det är populärt just för finansiering av bilar marknadsförs det på så sätt. (Källa: sverigekontanter.se)

Att köpa en bil är svårt, man vet inte vad man får om det är en begagnad bil som ska inhandlas. Hör med familj och vänner först, det är en stor chans att du kan hitta en prisvärd bil inom din bekantskapskrets. Då kan du känna dig lite säkrare på vad säljaren utlovar. Vill du vara helt säker rekommenderar vi att du besöker en bilhandlare, en bilhandlare som du vet har funnits länge på marknaden och som har nöjda kunder. Bilhandlarna har fler regler och garantier att följa än privatpersoner så skulle det bli fel på bilen strax efter köpet har du rätt att få igen pengarna eller få bilen reparerad. Nackdelen är att priserna är högre hos en bilhandlare än om du skulle köpa bilen hos en privatperson. Det är du och din budget som avgör.

Många köper en enkel bil för någon eller några tusenlappar i början och väntar lite med att ta lån eller spara till en finare bil. Har man bråttom kan man göra så, köpa en bil som är skattad och besiktigad. Då är det bara att tuta och köra tills du hittar en annan bil som du gillar. Ta god tid på dig, att hitta den perfekta bilen kan ta tid.