Motorcykelkort till sommaren

Sommaren är snart här och då är det många som vill ta motorcykelkort. Vad kostar det att ta ett motorcykelkort egentligen?

Det beror lite på hur väl man är förberedd och om man har kunskap sedan innan. Har man kört mycket moped och motorcykel innan så behöver det inte kosta så mycket, man behöver i alla fall inta ta många körlektioner. Teorin har man gratis från körkortet det mesta i alla fall, om man har det färskt i minnet vill säga. Det är bra att friska upp minnet gällande trafikregler för oftast så glömmer man bort saker redan ett par veckor efter det vanliga bilkörkortet.

Men vad kostar ett motorcykelkörkort? Denna kalkyl är hämtad från en person som själv tog motorcykelkort.

  1. Körkortstillstånd 200 kr
  2. Risk 1 och 2 3500 kr
  3. Teoripaket 1000 kr
  4. Övningskörning 5 timmar 4500 kr
  5. Uppskrivning 200 kr
  6. Uppkörning 1500 kr
  7. Lån av motorcykel vid uppkörning 1000 kr

Om vi summerar alla kostnader så landar vi på 11900 kr. Det är absolut en överkomlig summa och det ger en ganska bra bild på alla kostnader som tillkommer. Självklart får du räkna på vad det kostar att köpa motorcykel, kläder, tillbehör och försäkring också.

Men, vi kan fila ner priserna lite. Genom att låna en motorcykel av en vän eller bekant till uppkörningen kan du spara 1000 kr. Har du en egen motorcykel är ju saken biff. Vad kan man spara in på mer? Du kan förbereda dig hemma med en privat lärare som du anser är bra på allt med motorcykeln och som kan alla trafikregler bra. Då kan du säkert korta ner övningskörningen på trafikskolan till 2-3 timmar istället för 5.