Ta hjälp av Trafikverkets väginformation under jul och nyårsresan

Trafikverket har en bra hemsida när det gäller allt i trafiken. Här hittar du lätt alla information du behöver gällande hela Sveriges vägar och väglag. Speciellt under vinterhalvåret är det viktigt att du skyddar dig själv och din familj om du ska ut och resa under jul och nyår.

Trafikverket har en enkel tjänst där du hittar allt som är viktig i trafiken

Din sökning på Trafikverkets hemsida börjar med en enkel indelning av hela Sverige i fyra stora delar. Norra Norrland, Södra Norrland, Svealand och Götaland. Efter att du börjat välja från din utgångspunkt för din jul och nyårsresa kommer ditt område upp. Då är det enkelt att följa färg och varningsbeskrivningar som finns, för att hitta den säkraste och bästa vägen för din resa. Varningsgrupperna är indelade i information saknas, sträckor utan problem, risk för besvärligt väglag, besvärligt väglag och platser där det råder snö och halka.

Du finner också information om vägarbeten, färjelinjer, avstängda vägar, trafikmeddelanden och platser där det för närvarande är hög trafikbelastning och köer.

Vad ger Trafikverket i övrigt för information för dig som ska ut i trafiken under jul och nyår

I övrigt så är Trafikverkets hemsida en oumbärlig hjälp för alla trafikkategorier. Här finns information om tågtrafik, vägtrafik och yrkestrafik. Det kan sökas information på många olika sätt och plan. Sökning via karta, som vi redan beskrivit är förmodligen den mest använda tjänsten i Trafikverkets hjälp för oss i trafiken, men det finns mera.

Du kan på Trafikverkets hemsida använda möjligheten att gå tillbaka och se dina egna sparade val. Du kan även använda tjänster som att läsa text rapporter, se halkprognoser och även använda tjänsten för att planerna din resa under jul och nyår.

Trafikverket ser till att du är säker i vintertrafiken. Ta vara på tjänsterna. Finn information och gör din planering på Trafikverkets hemsida.