Ta körkort för automatlåda – Alternativet finns fortfarande tillgängligt

Alla vi som har tagit körkort lite längre tillbaka i tiden vet att det där med manuell växel inte är det enklaste. På körskolan så fick man öva med att starta i uppförsbacken och försöka väga ettans växel rätt med kopplingen. Så många gånger blev det motorstopp medan lika många gånger så startade bilen med en rivstart, det var alltså svårt att hitta den rätta avvägningen. För de som tar körkort i dag är det mycket enklare, man kan i dag ta körkort på automatväxel och slipper då krångla med växlingar och kan i stället koncentrera sig på att hålla hastigheter och lära sig alla trafikregler. Genom att man tar körkort på automat så blir det också mycket enklare, det går snabbare att ta körkortet och då blir det ju automatiskt också mycket billigare.

Det blir allt vanligare med automatbil i Sverige och i USE exempelvis så är redan hela 80 % av alla bilar automatväxlade. De moderna automatbilarna är ofta också både mer bensinsnåla och därmed miljövänligare. Skulle man ta ett körkort i automatväxel men vill sedan uppgradera till en manuellt växlad bil så är det inga problem. Man behöver varken göra om teoriprover eller halkbanan vid uppgraderingen, det enda man behöver göra är att praktiskt lära sig hur man växlar manuellt, vilket blir mycket lättare när man lärt sig att köra bil. Men det känns ändå som att automatväxlade bilar är framtiden och att ta ett körkort i just automat är den rätta vägen att gå. Skulle man ändra sig så är det ju lätt ordnat med en uppgradering.
De flesta bilskolor runt om i Sverige erbjuder denna typ av körkort och flera ställen erbjuder också förmånliga intensivkurser som gör det väldigt mycket smidigare och snabbare att ta sitt körkort. Oftast så blir det billigare också.